johannasofie

Kategori: Mat

Ibland så

Ibland kan jag haha. Slutade tidigt igår och försökte dra ut på tiden så att jag undvek det storta högen med plugg som ligger på mina axlar denna vecka, gjorde därför amerikanska pannkakor och skar lite frukt och bär till. MUMS!

Ben & Jerry's

Körde på lite onyttig frukost, kände jag var värd det har ont i hela kroppen. Helt fel sätt att tänka på egentligen men ibland får man göra lite fel.

FRUKT

Hade en härlig valborg med fina vänner och träning, väldigt kul att träna på valborg faktiskt tack vare mina underbara obsessions. Hade ni också en härlig valborg? Såg dock aldrig någon brasa, aja. Efter Lund åkte jag hem i 30 minuter och hann göra upp en söt tallrik frukt. Xoxo

Oreo

 Har så himla svårt att låta bli sötsaker när det är helg och lov. Tycker det är svårt att få in några nyttiga rutiner, på vardagarna tycker jag det är lättare. Man gör sin frukost och i skolan har vi alltid väldigt god och hälsosam mat. Ska verkligen försöka att kämpa igenom denna veckan och låta bli att äta upp dessa godingarna på bilden! xoxo

Sallad

Gjorde mig en väldigt fin sallad efter att jag och Hanna lyckats äta upp ett helt marabou daim, ops så mycket för fettförbräningsmånad. Haha nä, men jag tycker det är viktigt att ta allt i måtta. Håller fortfarande med citatet "Du blir inte tjock av en pizza precis som du inte blir smal på en sallad", samtidigt som det stämmer så får man ju tänka, om man vill något som man aldrig haft måste man göra något man aldrig gjort.

xoxo Johanna

MAT

Valde denna mumsiga kräftmacka på Olof Viktors igår. Xoxo Johanna

Recept

6 - 7 dl havregryn
1/2 pumpakärnor
1/2 dl hampa frön (skalade)
1/2 linfrön + solroskärnor
1 tsk salt
3 tsk bakpulver
6 st ägg
2,5 dl kesella, keso, (vanilj)kvarg (mixa gärna)

Blanda allt och lägg ut 6 klickar på en plåt med bakplåtspapper, strö frön eller kärnor ovanpå och sätt in i ugenen på 175 grader ungefär 20 minuter.

Här kommer ett nyttigt recept på bullar, innehåller verkligen bara bra ingredienser och är extremt mättande. Gjorde precis en plåt med dem, riktigt goda till både frukost och mellis.

xoxo Johanna 

Vitaminboost

Körde på en extrem vitaminboost med jordgubbar, vindruver, hallon, blåbär och kvarg till mellis igår. Därefter firade familjen pappas födelsedag, syrran och jag gav honom ett fint te från en butik på Hansa. 

xoxo Johanna

BRUNCH?

Har suttit och funderat på hur jag ska fira min sjutonårsdag. Funderade först på att bjuda över släkten, främst för att träffa min fantastiskt söta kusin Loke sen hade jag också gärna haft en brunch med vänner... Har bara ingen ork till att planera något just nu, som tur är har jag i alla fall några dagar till på mig. 

xoxo Johanna

Upp